Oostenrijker blijft dappere Tim Wellens voor in voorlaatste rit BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Oostenrijker blijft dappere Tim Wellens voor in voorlaatste rit BinckBank Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zesde en voorlaatste rit in deze BinckBank Tour is gewonnen door de Oostenrijker Gregor Mühlberger. De renner van BORA-hansgrohe verraste onder meer een kopgroep met daarbij Tim Wellens en Zdenek Stybar.

De voorlaatste rit in Nederlands Limburg kon voor spektakel zorgen en was bovendien de voorlaatste kans voor de favorieten om toch nog iets te doen aan de achterstand op leider Mohoric. Matthias Brändle, Nick van der Lijke, Frederik Backaert en (opnieuw) Alexis Gougeard trokken met hun vieren in de aanval. Gougeard was vrijdag ook al knap derde geworden. 

Maar eens binnen de 50 kilometer was het viertal een prooi voor het al sterk uitgedunde peloton. Er kwam een poging van de Nederlander Timo Roosen en hardrijder Maciej Bodnar, die een minuut kregen. Met Tim Wellens, Belgisch kampioen Yves Lampaert en Jasper Stuyven gingen er in volle finale drie Belgen in de tegenaanval.

Wellens solo

Greg Van Avermaet kwam aansluiten en nam onder meer leider Mohoric en Matthews mee. Wellens ging op goed 10 kilometer van de streep zijn eigen kans, er kwam een reactie van Zdenek Stybar (Quick-Step Floors). Wellens begon op 6 kilometer van de streep solo aan de laatste klim van de dag, maar echt geruststellend was zijn voorsprong niet.

'Stybi' kwam op 4 kilometer van de streep bij Wellens, maar ook Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe) en Dylan van Baarle (Sky) kwamen bij de twee leiders. Het zag er even naar uit dat het uitgedunde peloton(netje) zou terugkeren, maar net dan verraste Mühlberger zijn drie kompanen, die ook nog Schachmann (Quick-Step Floors) zagen terugkeren. De Oostenrijker kreeg een klein gaatje en hield vol. Wellens won de sprint voor de tweede plek voor een gefrustreerde Stybar. Mohoric blijft wel leider in het klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties