Thomas ambitieus na Tourzege: "Ronde van Vlaanderen wil ik ooit winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Thomas ambitieus na Tourzege: "Ronde van Vlaanderen wil ik ooit winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kortrijk zorgde voor een stunt van jewelste door Geraint Thomas aan de start van het natourcriterium te krijgen. De Brit geeft aan dat hij nog iets goed te maken heeft in ons land.

Ik begin stilaan weer op mijn positieven te komen, want het is hectisch geweest”, aldus de Welshman in Het Nieuwsblad. “Die huldiging in Cardiff was gek. Ik was bang dat er amper volk ging zijn, maar er waren tienduizend mensen. Na dit weekend mag mijn normaal leven weer stilaan beginnen.”

“Ik besef het nog steeds niet. Het was een lange weg. Het begon allemaal met de piste, daarna mikte ik op de eendagskoersen en stilaan groeide het besef dat het misschien zou kunnen lukken in grote ronden. Ik heb heel dit seizoen in een bubbel geleefd, met de Tour als grote focus. En ik win die ook gewoon. Niet te vatten...”

Eerst rondewerk, daarna mikken op klassiekers

Gezien hij volgend seizoen de Giro zal rijden, zullen de klassiekers zullen dus opnieuw niet in zijn programma voorkomen. "Maar ik keer zeker nog terug naar die Vlaamse klassiekers. De Ronde van Vlaanderen wil ik ooit winnen. Eerst wil ik nog drie jaar alles zetten op een grote ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties