Wat met the wolfpack van Quick-Step na Terpstra? "Doe maar Jungels"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Wat met the wolfpack van Quick-Step na Terpstra? "Doe maar Jungels"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra trekt aan het eind van het seizoen de deur achter zich dicht bij Quick-Step Floors. De Nederlander doet dat na een boerenjaar met én de Ronde van Vlaanderen én de E3-prijs.

Toch is het ook volgens Michel Wuyts het geschikte moment. "Niki is vierendertig, heeft zijn hoogtepunten gehad en een duur geworden vogel laat je beter tijdig het nest uitvliegen. Einde contract, E3 en Ronde nog bij op het visitekaartje, fraaiere stoten niet in het verschiet, dan maar beter van de hand doen. Hoe aandoenlijk Lefevere het afscheid ook inkleedt, de West-Vlaamse Manitou moet je de kunst van het managen niet leren", aldus Wuyts in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Maar wie moet er dan in zijn plaats in die klassiekers ingezet worden? "Gilbert is zesendertig, Stybar heeft Terpstra's neus niet en Lampaert zou dan maar een plaats moeten opschuiven. Riskant opzet. Te weinig van de zelfzucht die Niki in overvloed etaleerde. Doe mij maar Jungels erbij. Die won als broekje Parijs-Roubaix en kan mits een uitgekiend programma de brug slaan naar de Ardennen. Doen. Een grote ronde wint Jungels toch nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties