Greg Van Avermaet heel tevreden ondanks dat hij zege misloopt

Greg Van Avermaet heel tevreden ondanks dat hij zege misloopt
Foto: © photonews

Het is algemeen geweten dat Greg Van Avermaet niet bepaald met een fris hoofd aan de BinckBank Tour begon. Aan het einde van de rittenkoers leek hij toch weer in goede doen. In de slotrit moest hij enkel Matthews voor zich dulden en daar kon hij gerust mee leven.

Op de site van zijn ploeg blikte Van Avermaet terug op de etappe. "Ik voelde me wel oké en probeerde met mijn sprint een goed resultaat te halen. De ploeg verliep prima voor mij. Stefan Küng was er ook nog om de gevaarlijke gaten te dichten. Ik leverde een goede inspanning. Hoe raar het ook mag zijn: ik ben heel blij met deze tweede plaats", was Van Avermaet vooral tevreden over de vorm waarmee hij de BinckBank afrondde.

GOEDE LAATSTE TWEE DAGEN

Veel meer dan wat hij uiteindelijk bereikte, zat er ook niet in. "Dit was het maximum dat ik kon doen vandaag. Ik ben blij met mijn vorm aan het einde van deze week. Ik kende een goede laatste twee dagen. Oké, ik heb niet gewonnen, maar na een lastig Europees kampioenschap eindigde ik toch zesde in het algemeen klassement."

Van Avermaet haalt zijn drukke schema aan en dat is voor hem een extra reden om positief terug te kijken op de BinckBank Tour. "Het is niet gemakkelijk om overal te koersen en toch nog altijd bij de besten te zijn. Ik ben blij met hoe de koers verlopen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties