Lance Armstrong is een man van zijn woord en bezoekt ex-rivaal Jan Ullrich: "Hij was zo'n speciale concurrent voor mij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Lance Armstrong is een man van zijn woord en bezoekt ex-rivaal Jan Ullrich: "Hij was zo'n speciale concurrent voor mij"
Foto: © photonews

Jan Ullrich zit sinds vorige week in een ontwenningskliniek om van zijn drugs- en drankproblemen af te geraken. Zijn voormalige rivaal Lance Armstrong bracht de Duitser alvast een bezoekje.

Armstrong vloog over naar Europa om Ullrich bij te staan. De Duitser maakte het de afgelopen weken twee keer te bont. Eén keer door een prostituee te mishandelen, een andere keer door amok te maken bij zijn buurman en regisseur Til Schweiger. "Geweldig om de dag door te brengen met deze man", postte Armstrong op Instagram.

'Bidden voor Jan'

"Zoals velen onder jullie weten, hou ik van Jan. Hij was zo'n speciale concurrent voor mij. Hij boezemde me angst in, motiveerde me en bracht het beste in mezelf naar boven. Hij was pure klasse op de fiets. Momenteel gaat hij door een moeilijke periode. Ik moest naar Duitsland komen om enkele dagen met hem door te brengen. Denk aan Jan en bid voor hem. Hij heeft onze steun nu nodig."

Armstrong en Ullrich waren eind jaren '90 en begin '00 grote rivalen op de fiets. Ullrich won één keer de Tour, maar werd ook nog vier keer tweede, waarvan drie keer na 'The Boss'. Beide renners werden wel betrapt op doping. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties