Naast Yves Lampaert komt ook Jasper Stuyven niet ongehavend uit de strijd: "Ik botste tegen een supporter"

Redactie
| 1 reacties
Naast Yves Lampaert komt ook Jasper Stuyven niet ongehavend uit de strijd: "Ik botste tegen een supporter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert kwam in de slotkilometer van de etappe van zaterdag stevig ten val, maar die valpartij had ook gevolgen voor Jasper Stuyven. De Leuvenaar van Trek-Segafredo botste tegen een supporter.

Stuyven kleurde mee de rit toen hij met Tim Wellens en diezelfde Yves Lampaert in de aanval trok. "Ik voelde mij niet super, maar Steven de Jongh zei dat ik er toch moest in geloven", zegt hij in Het Nieuwsblad. "In de finale volgde ik Tim en Yves. De samenwerking verliep goed, maar ik wist dat er nog andere renners uit de achtergrond zouden terugkeren."

"Ik vond het wel raar dat Matthews niet vol meewerkte, toen hij samen met Greg bij ons kwam aansluiten. Hij was nochtans de best geplaatste."

Schouder stijf

En Stuyven ondervond dus ook schade door de voorlaatste rit. "Ik zat achter Yves toen hij viel, en moest daardoor uitwijken in de graskant. Ik botste tegen een supporter aan en heb daarbij mijn schouder bezeerd. Hij voelt een beetje stijf aan. Hopelijk ondervind ik er niet te veel last van in de slotrit."

"Door het uitvallen van mijn ploegmaat Mads Pedersen zat ik in de finale alleen en ik verwacht eenzelfde situatie in de slotrit. Het is niet ideaal voor mijn kleine kans op de eindzege. Ik zal moeten gokken", besluit Stuyven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties