Ook BMC-ploegleider ziet 'gevaarlijke' leider: "Ooit zal dat een keer verkeerd aflopen"

Redactie
| 1 reacties
Ook BMC-ploegleider ziet 'gevaarlijke' leider: "Ooit zal dat een keer verkeerd aflopen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matej Mohoric start straks met een mooie bonus aan de slotrit van de BinckBank Tour. Over zijn kwaliteiten als renner hoeft niet gediscussieerd te worden, over zijn rijstijl is er wél heel wat commentaar.

Onder meer Tim Wellens en Jasper Stuyven deden hun beklag al over de 'gevaarlijke' Mohoric, maar ook Valerio Piva (ploegleider bij BMC, red.) ziet het ooit fout lopen. "Mohoric heeft wel de reputatie een coureur te zijn die enorm veel risico’s neemt", zegt de ploegleider van Greg Van Avermaet in Het Nieuwsblad.

"Hij gooit zich in elke bocht. Dat heb je ook gezien toen hij die rit won in de Giro. Hij nam die afdaling vol risico. Hij kan dat, hij heeft een verleden als mountainbiker en is technisch begaafd, maar hij gaat wel tot op de limiet en ook erover", aldus Piva.

Over kasseien

Afwachten wat het dus wordt in de slotrit naar Geraardsbergen. "Ooit zal dat een keer verkeerd aflopen. We hebben het in de groep al gezegd: hoe gaat hij het morgen (zondag, red.) doen op de kasseien? Hij heeft geen ervaring en kent de wegen niet. Als hij daar ook zo veel risico’s neemt, kan het fout aflopen", weet de BMC-ploegleider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties