Tim Wellens jammert na gemiste kans: "Dacht dat één van de renners van Quick-Step Floors zou rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Tim Wellens jammert na gemiste kans: "Dacht dat één van de renners van Quick-Step Floors zou rijden"
Foto: © photonews

Tim Wellens had een goede kans op de zege zaterdag, maar het was uiteindelijk Gregor Mühlberger die mocht zegevieren. "Ik had mijn zinnen gezet op ritwinst, dat was het doel", aldus de Limburger.

"We wilden de finale beginnen op 75 kilometer van de streep door de koers hard te maken", vertelde Wellens bij zijn ploeg. "In de finale ontsnapte ik met Stuyven en Lampaert en kwamen we tot bij de twee leiders. De samenwerking verliep goed, tot Van Avermaet en Matthews erbij kwamen. Daarom besloot ik om eerder aan te vallen dan gepland."

Wellens werd toch nog bijgehaald, onder meer door latere ritwinnaar Mühlberger. "Spijtig genoeg kwamen enkele renners terug en versnelde Mühlberger in de laatste bocht. Ik dacht dat één van de twee renners van Quick-Step Floors (Schachmann en Stybar, red.) zouden rijden, maar blijkbaar was er nog eentje achter ons", baalt hij. 

Ritwinst

En dus pakte de Oostenrijker de zege. "Ik won wel enkele seconden en schoof zo op in het algemene klassement, maar dat was niet het doel. Ik wilde de rit winnen. De rit van zondag wordt de moeilijkste in deze wedstrijd. Iedereen staat dicht bij elkaar in de top 10, behalve leider Mohoric, die een bonus van 30 seconden heeft. Maar we zullen zeker nog iets proberen met de ploeg", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties