Alexandre Vinokourov plaatst zich voor ... Iron Man in Hawai na verbluffende prestatie in Kopenhagen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Alexandre Vinokourov plaatst zich voor ... Iron Man in Hawai na verbluffende prestatie in Kopenhagen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Vinokourov mag dan wel al een tijdje renner af zijn, toch is zijn conditie nog steeds indrukwekkend. Dat bewees hij zondag in de Iron Man van Kopenhagen, waar 'Vino' knap tweede werd (in zijn leeftijdscategorie).

Vinokourov heeft tegenwoordig een andere uitdaging beet dan fietsen. In de Deense hoofdstad Kopenhagen deed hij mee aan de Iron Man. Met succes, want de Kazak werd knap tweede in zijn leeftijdscategorie (45-49) na een indrukwekkende wedstrijd. 

De voormalige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, altijd erg omstreden in zijn wielercarrière, kwam als 153e van de 349 deelnemers uit het water (3,8 kilometer). Met de fiets maakte Vinokourov als vanouds indruk. Hij zette de beste tijd neer door 180 kilometer in 4:19'34" af te leggen, goed voor een indrukwekkend gemiddelde van 41,38 km/u. 

Hawai

In de afsluitende marathon zette Vinokourov de 7e tijd neer van zijn leeftijdsgenoten neer, maar in totaal werd hij dus 2e. Dankzij die podiumplek is de huidige teammanager van Astana ook zeker van een ticket voor de Iron Man in Hawai, de zwaarste triatlonwedstrijd ter wereld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties