BMC trekt met Porte, Dennis en één Belg naar de Vuelta: "Zou mooi zijn om voor ritwinst te strijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
BMC trekt met Porte, Dennis en één Belg naar de Vuelta: "Zou mooi zijn om voor ritwinst te strijden"
Foto: © photonews

Ook BMC heeft de selectie voor de Ronde van Spanje af. Voor de huidige BMC-formatie, de ploeg fusioneert met het Poolse CCC, wordt het de allerlaatste Grote Ronde ooit. Maar er staan wel enkele kleppers aan de start.

Richie Porte rijdt er zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware valpartij in de Tour. Voor de Australiër de tweede keer dat hij aan de start komt van de Vuelta. "Natuurlijk wil ik het goed doen in mijn laatste Grote Ronde voor BMC, maar ik weet niet hoe het met mijn vorm staat", aldus Porte. "Na de Tour heb ik door mijn blessures wat vrijaf genomen om terug te keren."

"Ik zal dus zeker niet in de vorm van de Tour naar de Vuelta afzakken", zegt de Australiër. "Ik zal alles dag per dag bekijken. De laatste week is vrij zwaar, dus wie weet wat er daar kan gebeuren."

Teuns enige Belg

Met Dylan Teuns gaat er ook een Belg mee namens BMC. "Ik ben blij om terug te keren", zegt Teuns. "Twee jaar geleden was dit een leuke ervaring, bovendien mijn eerste Grote Ronde ooit. Mijn vorm is vrij goed. In Polen werd ik twee keer tweede en ik kon mezelf ook eens testen op de Waseberg in Hamburg. Het zou mooi zijn om mee te doen voor een ritzege. En bovendien is het een goede voorbereiding op het WK."

De selectie van BMC voor de Vuelta: Rohan Dennis, Alessandro De Marchi, Nicolas Roche, Francisco Ventoso, Dylan Teuns, Brent Bookwalter, Joey Rosskopf en Richie Porte

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties