Chris Froome laat in zijn plannen kijken voor 2019: "Toetreden tot elitegroepje"

Redactie
| 0 reacties
Chris Froome laat in zijn plannen kijken voor 2019: "Toetreden tot elitegroepje"

Een vijfde Tourzege komt er ten vroegste pas in 2019, maar de laatste maanden waren erg druk en hectisch voor Chris Froome. Hij won die Grote Rondes op rij, maar trok die reeks niet door in de Tour.

In de Tour de France moest Froomey de zege aan zijn maatje Geraint Thomas laten. Maar daar geniet hij nog steeds van. "Nu ik er zo over praat, komt er weer van alles naar boven", lacht de Sky-renner in gesprek met Sportweekend

Thomas blijft ook volgend seizoen zo goed als zeker bij Sky. Opnieuw samen naar de Tour? "Ik vind 2 leiders in 1 ploeg geen probleem, maar juist een sterkte. Ik vond het dan ook speciaal om deel te mogen uitmaken van het succes van Geraint. Ik ben zeker dat we het ook volgend jaar kunnen laten werken. We zijn goeie vrienden."

5e Tourzege

"Ik weet nog niet wat het plan is voor volgend jaar, maar ik kan me voorstellen dat de Tour mijn hoofddoel wordt. Die 5e Tourzege is nog iets waar ik voor het einde van mijn carrière werk van wil maken. Dan zou ik kunnen toetreden tot het elitegroepje met 5 eindzeges", besluit Froome. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties