Mathieu van der Poel na nieuw succes: "Het is tegenwoordig een eer om een veldrijder te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Mathieu van der Poel na nieuw succes: "Het is tegenwoordig een eer om een veldrijder te zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel toonde zijn enorme potentieel de afgelopen dagen nog eens in de Arctic Race of Norway, waar hij twee ritzeges boekte en een keer tweede werd. "Het verliep erg goed op de weg", aldus de Nederlander.

Voor van der Poel zit het wegseizoen er helemaal op na zijn avontuur in Noorwegen. "Het was een heel goed wegseizoen voor mij", reageerde van der Poel na afloop bij Eurosport. "Ik heb nog niet veel op de weg gekoerst, dus dan ben je extra gemotiveerd als je aan de start komt. Ik hou van die combinatie, net als bij het mountainbiken."

De veldrijders hebben een succesvolle zomer achter de rug. "Ik ben blij. Het is tegenwoordig een eer om een veldrijder te zijn. Als je ziet hoeveel overwinningen we geboekt hebben... Niet alleen ik, maar ook enkele andere jongens zoals Adam (Toupalik, red.). Het verliep tot dusver erg goed op de weg."

Toekomst op weg

Van der Poel zal zich pas vanaf 2020 helemaal op de weg smijten. In welke koersen wil hij boven water komen? "Ik weet nog niet hoe ik zal presteren in de grote koersen. Volgend seizoen zal ik enkele klassiekers rijden en zal ik er wellicht al meer over kunnen zeggen. Nu is dat moeilijk om te zeggen omdat ik die wedstrijden nog nooit gereden heb", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties