Movistar maakt Vuelta-selectie bekend, maar heeft wel slecht nieuws over Mikel Landa

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Movistar maakt Vuelta-selectie bekend, maar heeft wel slecht nieuws over Mikel Landa
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Movistar Team heeft de 8 namen voor de Ronde van Spanje op papier staan. De Spaanse WorldTour-formatie rekent op Alejandro Valverde en Nairo Quintana, maar moet het zonder Mikel Landa doen.

Movistar heeft besloten om de comeback van Landa uit te stellen. De Bask is nog niet volledig hersteld en heeft nog steeds pijn door zijn zware valpartij in de Clasica San Sebastian. "We hebben de afgelopen twee weken er alles aan gedaan om Mikel klaar te stomen, maar het was niet mogelijk", zegt teammanager Eusebio Unzué.

"Hij heeft enkele goede en slechte momenten gehad, maar is niet klaar om te starten in de Vuelta. Door zijn pijn in de rug en twee gebroken ribben kan hij niet in optimale staat naar Malaga gaan. We hopen wel dat hij fit geraakt voor de Ronde van Groot-Brittannië. Een koers van 8 dagen die ook erg intens is. Als hij daar kan koersen, denken we dat hij zeker nog een kans maakt op deelname aan het WK in Innsbruck."

De selectie van Movistar voor de Vuelta: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Andrey Amador, Winner Anacona, Daniele Bennati, Richard Carapaz, Imanol Erviti en Nelson Oliveira

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties