OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet ervaren pion na 7 seizoenen naar Dimension Data verkassen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet ervaren pion na 7 seizoenen naar Dimension Data verkassen
Foto: © photonews

Lotto Soudal ziet met André Greipel, Moreno Hofland en Jens Debusschere al enkele snelle renners vertrekken, maar is nu ook één van de meest ervaren pionnen binnen de ploeg kwijt.

De Deen Lars Bak heeft een contract van één seizoen getekend bij het Zuid-Afrikaanse Dimension Data. Dat heeft de huidige ploeg van Serge Pauwels en Julien Vermote zonet bekendgemaakt. De 38-jarige Bak was zeven seizoenen aan de slag bij Lotto Soudal. 

"Ik kijk er naar uit om voor Dimension Data te rijden", zegt Bak. "Volgend seizoen begin ik aan mijn 18e seizoen bij de profs en het is altijd leuk om een nieuwe motivatie te vinden. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan gebruiken om andere renners te helpen, zoals ik de voorbije jaren heb gedaan. Ik ben nog steeds erg gemotiveerd en kijk erg hard uit naar deze uitdaging."

Ook de komst van Michael Valgren speelde een belangrijke rol. Zijn landgenoot komt over van Astana en wordt kopman in de klassiekers. "Ik hoop dat ik hem heel veel kan steunen. Er zullen heel wat nieuwe namen binnen de ploeg zijn, maar ik kijk er enorm naar uit", besluit Bak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties