Vermoeide Greg Van Avermaet neemt belangrijke beslissing over programma

Redactie
| 25 reacties
Vermoeide Greg Van Avermaet neemt belangrijke beslissing over programma
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Tour de France, het EK en de BinckBank Tour was het tot dusver al een drukke zomer voor Greg Van Avermaet. De BMC-renner heeft dan ook geopteerd om zijn programma aan te passen.

Normaal gezien zou Van Avermaet zaterdag en zondag starten in de Great War Remembrance Race en de Bretagne Classic-Ouest-France in Plouay. Maar vermoeidheid speelt hem parten. "Ik ben vermoeid", citeert HLN onze landgenoot. "Het is zwaar geweest."

"Er zijn weinig renners die de combinatie maken van de Ronde van Zwitserland, de Tour, San Sebastián, het EK en de BinckBank Tour. Ik kijk uit naar wat rust."

'Geen schande'

Van Avermaet sprintte in de slotrit van zondag toch nog mee voor winst. "Ik heb me onderweg proberen te sparen voor de sprint. In de sprint probeerde ik dan vroeg aan te gaan in de hoop dat er niemand zou over komen, maar Matthews was gewoon sterker. Geen schande."

"Het was niet vanzelfsprekend om me op te laden voor deze BinckBank Tour. Ik heb de vijf eerste dagen zo veel mogelijk energie proberen te sparen voor het laatste weekend. Ik heb mijn best gedaan, maar ben vooral blij dat ik er nu even tussenuit kan", besluit de BMC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties