Greipel zal uit zijn pijp moeten komen, zware concurrentie in thuisland

Greipel zal uit zijn pijp moeten komen, zware concurrentie in thuisland

Donderdag gaat voor het eerst in tien jaar de Ronde van Duitsland opnieuw van start en Lotto-Soudal is vast van plan om er het beste van te maken. De Belgische ploeg gaat André Greipel uitspelen, al zal die wel straf uit de hoek moeten komen om in zijn thuisland te scoren.

Sportdirecteur Bart Leysen geeft meer duiding het traject dat de renners voor de wielen krijgen. "Het is een redelijk zwaar parcours voor de pure rassprinters. We hopen met André Greipel een rit te winnen, maar dat zal zeker niet gemakkelijk worden. Afhankelijk van de koerssituatie kunnen we ook nog iets proberen met Shaw of Vanendert. Hansen, Maes en Sieberg moeten vooral Greipel goed zien te positioneren", legt Leysen uit.

Mikken op het eindklassement zal moeilijk zijn. "Voor Vanendert is de Ronde van Duitsland zijn eerste koers sinds zijn deelname aan de Tour, op San Sebastian na. Als hij in orde is, kan hij eventueel een goed eindklassement rijden, maar dat is geen hoofddoel. De eindzege zal sowieso niet weggelegd zijn voor een sprinter. De concurrenten van Greipel zijn ook eerder klassementsmannen, omdat die de sprinters wel eens buitenspel kunnen zetten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties