Wereldkampioen bij beloften Eli Iserbyt: "Vooral in maanden december en januari en op kampioenschappen goed zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wereldkampioen bij beloften Eli Iserbyt: "Vooral in maanden december en januari en op kampioenschappen goed zijn"
Foto: © photonews

De Vuelta moet nog van start gaan, maar het is stilaan ook al aftellen naar de start van het nieuwe veldritseizoen. Eli Iserbyt kende alvast een goede voorbereiding en hoopt in de drukke eindejaarsperiode te kunnen pieken.

"We hebben negen of tien dagen in de Ardennen gezeten", vertelt Eli Iserbyt in gesprek met Wielerkrant.be. "Zo konden we het crossgevoel nog wat aanscherpen en nog enkele duurtrainingen inlassen. De voorbereiding is vrij goed verlopen. Ik heb een paar goede uitslagen op de weg gereden en ik ben niet ziek geworden."

Het wegseizoen was zeker een meevaller voor de wereldkampioen bij de beloften. Zo werd hij derde in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. "Het was toch een doel om op de weg een betere conditie te hebben. De koersen die ik in juli en augustus reed waren dan weer meer als voorbereiding op het nieuwe cross-seizoen."

'Nog niet super bij start'

Met Gianni Meersman is er natuurlijk al een tijdje een nieuwe ploegleider bij Marlux-Bingoal. "Hij zorgt voor een wat andere aanpak, maar het wegseizoen is heel vlot verlopen. We hebben ook iets zwaardere wedstrijden gereden."

Iserbyt rijdt zijn eerste veldrit in Geraardsbergen. "Ik streef er nog niet naar om dan al super te zijn. Sommigen willen iets vroeger in vorm zijn dan anderen. Ik wil vooral de schade beperken. Vooral de maanden december en januari en de kampioenschappen zijn een groot doel", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties