Tom Dumoulin verrast zichzelf: "Als ik terugkijk dan heb ik een voorbereiding van niks gehad"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tom Dumoulin verrast zichzelf: "Als ik terugkijk dan heb ik een voorbereiding van niks gehad"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een loodzware Giro en Tour nam Tom Dumoulin in augustus wat rust na de na-Tourcriteriums. In de Ronde van Duitsland maakt hij zijn heroptreden, maar dat gaat verrassend goed.

Na zijn sterke rit van vrijdag staat Dumoulin in het klassement op amper 10" van leider Matej Mohoric. En dat met nog één rit te gaan. "Ik ben hier niet gestart met het idee om een klassement te rijden, maar om lekker te koersen", vertelt Dumoulin in gesprek met De Telegraaf. "Zo sta ik er nu ook nog in. Dan zien we morgen (zondag, red.) in Stuttgart wel waar we eindigen."

"Ik sta er eigenlijk weer versteld van hoe goed ik ervoor sta”, aldus Dumoulin. "Als ik terugkijk dan heb ik een voorbereiding van niks gehad. In de afgelopen drie weken heb ik nauwelijks op de fiets gezeten. En stukken minder wat ik normaal doe. Op de eerste trainingen voelde ik me echt niet goed. Wellicht zie je hier dat met twee Grote Rondes in de benen de basisconditie heel goed is en dat je dan juist rust heel goed is."

"Achterin meerijden, daar word ik ook niet vrolijk van"

En het gaat dus verrassend goed bij Dumoulin. "De vorm is nog niet eens zo slecht. Anderzijds merk ik dat ik vandaag in de rit naar Merzig niet dat extra had wat ik vrijdag wel had. Maar zoals al eerder gezegd, ik ben hier eigenlijk niet voor het resultaat. Ik vind het wel leuk om van voren mee te koersen. Achterin meerijden, daar word ik ook niet vrolijk van. Als ik de benen heb, dan ga ik aanvallen", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties