Sprinters weer aan zet in Brussel, kan winnaar van vorig jaar zichzelf opvolgen?

Sprinters weer aan zet in Brussel, kan winnaar van vorig jaar zichzelf opvolgen?
Foto: © photonews

Zaterdag staat de Brussels Cycling Classic, de opvolger van Parijs-Brussel, op het menu. Altijd weer een unieke gelegenheid voor sprinters om een ééndagskoers op hun naam te schrijven. Het lukte Arnaud Démare vorig jaar. De Fransman behoort ook nu weer tot de favorieten.

Belgische wielerfans, allen naar de hoofdstad voor deze klassieker van en naar Brussel. Het peloton gaat wel even ook het Franstalig deel van België aandoen. Als de renners hierna in de buurt van Halle komen, hebben ze nog een vijftigtal kilometer af te leggen. Dan volgen nog beklimmingen als de Bruine Put, Krabbos en Sollenberg.

Wellicht is dat niet genoeg om het verschil te maken en komt het toch opnieuw tot een massasprint. De laatste rechte lijn op de Houba de Strooperlaan is wel oplopend.

1 EX-WINNAAR AAN DE START

Diegenen die er al eens wisten te zegevieren, hebben uiteraard een streepje voor. Zo komen we uit bij Démare, want hij is de enige ex-winnaar die aan de start staat. Mannen als Greipel en Groenewegen ontbreken op het appèl. Bovendien zit Démare in uitstekende vorm. De sprinter van AG2R won onlangs alle ritten en het eindklassement van de Ronde van Poitou-Charentes.

De concurrentie zou wel eens van enkele jonge snaken kunnen komen. Fabio Jakobsen van Quick-Step heeft al bewezen dat hij de groten aankan. Onlangs knalde hij nog naar een ritzege in de BinckBank Tour. Pascal Ackermann van Bora-Hansgrohe triomfeerde dan weer twee keer in de Ronde van Polen. In Hamburg kon hij zijn kans niet verdedigen door een val. Hij zal dus zeker zijn zinnen gezet hebben op de klassieker in Brussel.

SPRINTKONING UIT PARIJS IN BRUSSEL

Er zijn ook nog enkele routiniers waarmee men dient rekening te houden. Alexander Kristoff was dit jaar de sprintkoning in Parijs op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk. Ook John Degenkolb won een rit in de Tour en was daar zo blij als een kind mee. Zit er nog een tweede triomf in dit jaar voor de Duitser? Voorts is Coquard ook een gekende naam, maar hij is niet aan zijn beste seizoen bezig.

Naast de sprinters kunnen ook altijd andere mannen verrassen. Die moeten dan wel in vorm zijn en indien mogelijk zelf toch ook snel zijn aan de meet. Oliver Naesen heeft onlangs nog getoond dat hij een sprint tot een goed einde kan brengen. Een late uitvalspoging van Jasper Stuyven zou ook niemand mogen verbazen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties