Aftellen naar het WK... Onze 8 namen voor het WK in Innsbruck

Redactie
| 21 reacties
Aftellen naar het WK... Onze 8 namen voor het WK in Innsbruck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de tweede rustdag van de Ronde van Spanje maakt bondscoach Kevin De Weert zijn WK-selectie voor Innsbruck bekend. Wij geven de bondscoach alvast wat raad met onze selectie.

Elk jaar opnieuw is het een hele puzzel voor de bondscoach om een selectie af te vaardigen voor het wereldkampioenschap op de weg. Wie ligt er met elkaar in de weegschaal en vooral: wie is er niet goed genoeg om mee te gaan. In een atypisch WK - de klimmers zijn meer dan ooit in het voordeel - schuiven wij acht namen naar voor. 

De kopmannen:

Greg Van Avermaet en Tim Wellens:  Laat er weinig twijfel over bestaan. Greg Van Avermaet heeft op de Spelen van Rio 2016 bewezen dat hij een zwaar parcours aankan en is dus ook in Innsbruck een kanshebber. Zijn voorjaar was van mindere makelij, in de Tour maakte hij veel goed. En ook in Oostenrijk zal hij de Belgische troepen aanvoeren. 

De Belgen hebben heel wat goede klimmers, maar geen echte superklimmers. Tim Wellens is echter één van de betere 'killers' in ons land, zeker als het omhoog gaat. Wellens heeft er alweer een sterk seizoen opzitten met onder meer triomfen in de Brabantse Pijl, de Ronde van Wallonië, de Ruta del Sol en natuurlijk de 4e rit in de Giro. En als het in Oostenrijk regent, dan is het helemaal goed voor de Truienaar. 

De luitenanten/vrijbuiters:

Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Ben Hermans en Laurens De Plus

Deze vier krijgen een vrije rol in onze selectie. Dylan Teuns is gezien zijn explosieve aankomsten iets meer in het voordeel dan Benoot, Hermans en De Plus. Hermans bewees de afgelopen weken in de Ronde van Oostenrijk en Utah dat hij bergop nog altijd iets in zijn mars heeft. 

Benoot en De Plus zullen het moeten hebben van de koers hard te maken en mee in een ontsnapping te gaan en te anticiperen op de koerssituatie. 

De knechten:

Pieter Serry en Serge Pauwels (wegkapitein)

Het is wat oneerbiedig om Serge Pauwels een knecht te noemen op dit WK, maar het wordt afwachten hoe het met de conditie van Pauwels is gesteld na zijn elleboogbreuk in de Tour. De man die volgend seizoen aan de zijde van Van Avermaet rijdt, krijgt sowieso de rol van wegkapitein. In een ontsnapping meegaan behoort ook tot de mogelijkheden. 

Ook Pieter Serry (Quick-Step Floors) verdient na alweer een sterk seizoen een WK-selectie. Hopelijk kan ook hij teren op zijn Vuelta-vorm. 

De reserven:

Floris De Tier- Thomas De Gendt - Sander Armée

Nee, makkelijk is het niet om een naam als Thomas De Gendt - zeker op zo'n WK - thuis te laten. Hij lag dan ook in balans met Serry. Ook Floris De Tier bewees in de Vuelta al goed in vorm te zijn. Sander Armée (Lotto Soudal) is dan weer onze derde reserve. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties