Van Aert is duidelijk: "Ik wil mijn contract niet uitdoen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Van Aert is duidelijk: "Ik wil mijn contract niet uitdoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert reed gisteren zijn laatste wegkoers in het blauw van Veranda's Willems-Crelan en ook volgend jaar wil hij niet koersen bij het team dat fuseert met Roompot.

"De laatste keer dat ik hem sprak, moet twee of drie maanden geleden zijn", opent Van Aert bij Het Laatste Nieuws over manager Nick Nuyens. "Ik ben enkele weken geleden niet ingegaan op het voorstel voor contractverlenging met Nick Nuyens. Nick heeft daarna nog heel veel tijd gehad om een oplossing te vinden voor zijn ploeg of om een nieuw speerpunt aan te trekken."

Dat kwam er niet. "Maar blijkbaar draait het nog helemaal om mij. Roompot heeft een sponsorverbintenis van één jaar getekend. Dat is duidelijk. Roompot heeft wellicht gedacht dat ik heel positief zou staan tegenover zo'n fusie. Daarom vond ik het nodig om te zeggen wat ik daarover denk."

Ik wil mijn contract niet uitdoen bij een Nederlands team waar ik niemand ken en niet voor heb gekozen

Hij wil nog steeds niet bij Roompot koersen. "De volledige staff van het andere team wordt ingepast in de huidige ploeg: management, ploegleiding en een groot deel van de renners. Ik wil mijn contract niet uitdoen bij een Nederlands team waar ik niemand ken en waar ik zelf totaal niet voor heb gekozen."

Hij hoopt op een gesprek met Nuyens. "Als een renner aangeeft dat hij niet tevreden is, moet dat er toch komen, vind ik. Van mij wordt tenslotte ook verwacht dat ik zo goed mogelijk presteer in de trui van de ploeg." Maar anderzijds is de relatie al te verzuurd. "We zijn nu een stap te ver om het nog uit te klaren."

Hoofd stond niet naar veldrijden

Contractbreuk lijkt de enige weg nu. "Het is niet de bedoeling om het zo te doen. We zullen zien of het zo ver komt." En intussen staat ook het veldritseizoen voor de deur. "De laatste dagen stond mijn hoofd er niet naar. Ik heb me wel heel goed voorbereid in Livigno op hoogtestage. Ik ben klaar voor de veldritwinter. Bij de eerste cross zal de goesting er opnieuw zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties