Belgisch rondetalent werd mentaal sterker door negatieve ervaringen: "Het einde was ineens nabij, hé"

Redactie
| 1 reacties
Belgisch rondetalent werd mentaal sterker door negatieve ervaringen: "Het einde was ineens nabij, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op een eerste profzege is het nog steeds wachten, maar de jonge Laurens De Plus (Quick-Step Floors) doet het zeker niet onaardig in de Vuelta. Zeker na de tegenslag die hij in het begin van het seizoen kende.

Het Belgische rondetalent - volgend seizoen bij LottoNL-Jumbo - is bezig aan zijn derde seizoen bij de profs. Hoe evalueert hij dat? "Vierde op het BK tijdrijden, achtste in de Tour of California... maar ik voelde na elke rittenkoers wel dat ik meer tijd nodig had om volledig te herstellen", zegt De Plus in Het Nieuwsblad

De voorbereiding van De Plus was verre van optimaal. "Het is gewoon jammer dat ik zo'n pechjaar achter de rug heb. Eerst was er die val in de Ronde van Lombardije, waardoor ik sukkelde met de rechterknie. Zes weken out door een blessure is wat anders dan zes weken rust. Dan begin je al met achterstand. En als klap op de vuurpijl werd ik eind januari dan nog aangereden in Zuid-Afrika, op hoogtestage."

"Die aanrijding was tot nog toe hét sleutelmoment in mijn leven"

"Een breukje in het bekken, een breukje in de rechterpols. Dan weet je dat je voor de rest van het seizoen achterop hinkt. En ik had vooral ook veel mentale schade. Die aanrijding was tot nog toe hét sleutelmoment in mijn leven. Mijn ploegmaat Petr Vakoc, die het zwaarst werd aangetikt, zit nog altijd niet in het peloton. Om maar te zeggen.”

Twee erg negatieve ervaringen in zijn nog jonge carrière. "Ik werd er mentaal sterker door. Ik leerde te beseffen dat koers ook maar koers is. Het einde was ineens nabij, hé. Dan dringt het heel goed tot je door dat je van elk moment moet genieten. En tegelijk dat ik nog ernstiger met dit mooie vak moet omspringen."

"Een carrière als renner duurt maar vijftien jaar. Ik ben nóg plichtbewuster geworden. Ik verzorg me nog meer. Alleen hoop ik dat ik komende winter een brede basis kan leggen, dat ik heel veel kilometers kan trainen", besluit De Plus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties