Wout Poels houdt Quick-Step Floors (dat wel de leiderstrui pakt) van 61e zege in Groot-Brittannië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wout Poels houdt Quick-Step Floors (dat wel de leiderstrui pakt) van 61e zege in Groot-Brittannië

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door de Nederlander Wout Poels. De Sky-renner hield Julian Alaphilippe achter zich op een aankomst bergop. Alaphilippe is wel de nieuwe leider in de Britse rittenkoers.

In de vlucht van de dag van deze koninginnenrit waren twee ex-wereldkampioen tijdrijden betrokken. Tony Martin (Katusha-Alpecin) en Vasil Kiryienka (Team Sky) kregen het gezelschap van de jonge James Shaw (Lotto Soudal) en de vrij onbekende Connor Swift (Madison Genesis). Maar ondanks de aanwezigheid van de twee hardrijders, werd de voorsprong nooit groter dan 3 minuten. 

Met de aankomst op de Whinlatter Pass in gedachten controleerde Quick-Step Floors in het peloton voor kopman Julian Alaphilippe. Op de slotklim zelf werden alle vluchters ingerekend. Hugh Carthy (EF-Drapac) dropte het eerste bommetje, maar Alaphlippe en Wout Poels pikten hun wagonnetje aan. 

Poels ritwinst, 'Loulou' leider

In volle finale probeerde 'Loulou' weg te geraken bij zijn twee kompanen, maar het was een snedige versnelling van Poels die de Nederlander ritwinst opleverde. Alaphilippe kwam 2" later over de streep, Carthy werd 3e op 12". Xandro Meurisse was de eerste Belg op een knappe 7e plek. Quick-Step Floors heeft met Alaphilippe wel de nieuwe leider beet. Hij heeft een bonus van 32" op Primoz Roglic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties