Ontzag voor Mathieu van der Poel is groot bij Wout Van Aert: "Het is ongezien wat hij getoond heeft"

Redactie
| 15 reacties
Ontzag voor Mathieu van der Poel is groot bij Wout Van Aert: "Het is ongezien wat hij getoond heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldritfans zitten te popelen voor de start van het veldritseizoen komende zondag in Geraardsbergen. Krijgen we dit seizoen opnieuw een tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert? "Iedereen zal gemotiveerd zijn om de kloof te dichten", zegt die laatste.

Mathieu van der Poel won vorig jaar de meeste crossen, de rest was voor Wout Van Aert. Mogelijk krijgen we ook dit seizoen een tweedstrijd. "Maar alle veldrijders van mijn generatie hebben deze zomer koersen gewonnen op de weg. Iedereen zal gemotiveerd zijn om de kloof te dichten", aldus Van Aert bij Sporza.

"Het is altijd gevaarlijk om te denken dat er geen concurrentie is. Iedereen traint om de beste te zijn. De eerste weken van het seizoen zullen interessant zijn. Die tendens die je dan ziet, zet zich vaak door in de rest van het seizoen."

Van der Poel op MTB

Mathieu van der Poel hield zich na het veldritseizoen bezig op de weg én op de mountainbike. Zaterdag pakte hij nog brons op het WK. "Hij is een klasbak, dat is geen nieuws", aldus Van Aert over zijn grote concurrent. "Ik heb veel respect voor zijn mountainbike-campagne. Het is ongezien wat hij getoond heeft, echt superknap."

"Maar ook de rest lijkt klaar te zijn voor het veldritseizoen. Van mijn ploegmaat Tim Merlier heb ik kortbij gevoeld hoe goed hij was deze zomer. En ik heb ook een heel sterke Quinten Hermans gezien. Afgaand op de zomer heeft hij de grootste stap gezet", besluit Van Aert. Hermans werd onder meer tweede in de Ronde van Wallonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties