OFFICIEEL: Greg Van Avermaet kan ook in 2019 op wegkapitein en ex-Spaanse kampioen rekenen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Greg Van Avermaet kan ook in 2019 op wegkapitein en ex-Spaanse kampioen rekenen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer een plekje ingevuld in de nieuwe CCC-ploeg van Greg Van Avermaet. Voormalig Spaans kampioen (2012) en wegkapitein Francisco Ventoso blijft ook in 2019 bij onze landgenoot fietsen.

De 36-jarige Ventoso begint volgend seizoen aan zijn 16e jaar bij de profs. Hij heeft al een mooie erelijst met onder meer zeges in de Giro, Vuelta en zijn titel op het Spaanse kampioenschap op de weg in 2012. Volgend seizoen blijft hij dus aan de zijde van Greg Van Avermaet rijden.

"Er zijn niet veel renners met de ervaring van Francisco", vertelt teammanager Jim Ochowicz. "De afgelopen twee jaar heeft hij bewezen dat hij een uitstekende wegkapitein en mentor voor de jongeren is. Francisco is een teamspeler op en naast de fiets, dus we zijn blij dat hij ook volgend seizoen voor ons rijdt."

'Gemakkelijke beslissing'

Ook de Spanjaard is verheugd met zijn nieuwe contract. "Het was een gemakkelijke beslissing om bij te tekenen, want ik voel me heel goed bij deze ploeg", aldus Ventoso. "Ik was erbij in het fantastische voorjaar in 2017 en ook al zal het moeilijk zijn, ik zal Greg Van Avermaet steunen om die stunt proberen te herhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties