De Gendt verovert bergtrui, andere Belg grijpt nipt naast ritzege

De Gendt verovert bergtrui, andere Belg grijpt nipt naast ritzege
Foto: © photonews

Het had bijna een waanzinnige hoogdag geworden voor de Belgen in de Vuelta. Dylan Teuns mocht tot op de finish hopen op de ritzege, maar het werd plek twee. De Gendt veroverde in de op één na laatste zware rit de bergtrui.

Drie Belgen maakten deel uit van een grote ontsnapping: Teuns, Serry en De Gendt. Die laatste was een man met een missie. De renner van Lotto-Soudal nam de beklimmingen voor zijn rekening. Hij overvleugelde zo Maté in aantal punten en werd de neiuwe leider in het bergklassement. De Gendt klopte af op 74 punten. Het kan nog een interessante strijd worden met Mollema, die 60 punten.

Ondanks dat de leiders aanvankelijk een ruime voorsprong kregen, kwamen de favorieten nog behoorlijk opzetten. Serry was de eerste Belg die moest lossen. Op de zware slotklim was ook de rol van De Gendt uitgespeeld. Vier renners streden tot in de slotkilometers voor de overwinning: De La Cruz, Majka, Teuns en Woods.

OPNIEUW NET NIET VOOR TEUNS

Op een versnelling van Majka leek eerst enkel Woods te kunnen antwoorden. Even later maakten Teuns en Majka toch weer de aansluiting. Teuns nam over met zijn ultieme versnelling, maar werd nog overvleugeld door Woods. Onze landgenoot pakte nog uit met sterke slotmeters. De Canadees van Education First inhalen lukte net niet meer.

VALVERDE VERRAST

In de achtergrond kwam Aru ten val. Bij de echte favorieten kreeg Quintana een zware klap te verwerken. De Colombiaan moest de rol lossen en speelde zijn podiumplaats kwijt. Zijn ploegmaat Valverde daarentegen voelde zich blijkbaar nog kiplekker. De oude rot liet zien dat de Vuelta nog niet over is en zette leider Yates op acht seconden. Ook Quick-Step heeft uitzicht op het podium, want Mas springt naar plek drie in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties