Jasper Stuyven woekert met krachten en rondt ook nog eens meesterlijk af

Jasper Stuyven woekert met krachten en rondt ook nog eens meesterlijk af
Foto: © photonews

In de GP van Wallonië was het uitkijken wie de afwezige Tim Wellens zou opvolgen. Meerdere renners stonden te trappelen om deze keer het hoogste schavotje te beklimmen. Er stak er echter eentje bovenuit. Er was niets te doen aan Jasper Stuyven.

De Laat, De Winter, Dernies en Oliveira gingen er vandoor op de Côte de Trasenster. Mortier kon even later aansluiten. De Portugees Oliveira moest wegens een gebroken ketting zijn vier medevluchters laten gaan. Op 42 kilometer van de meet is het ook voor hen einde verhaal. De maximale kloof van om en bij de vijf minuten werd nog relatief snel gedicht.

STUYVEN LEGT HET TEMPO OP

De wind zorgde nadien voor waaiervorming. Kwestie dus van vooraan te zitten en dan in de finale op het juiste moment de duivels te ontbinden. Dat is exact wat Jasper Stuyven deed. Het tempo van de renner van Trek-Segafredo lag voor velen te hoog. Enkel Barguil, Reza, Bennett en Almeida konden volgen.

VIER LANDGENOTEN VOORIN

Het verschil bleef toch beperkt. Zo kon Vanendert bijvoorbeeld nog vlot de aansluiting maken. Een tweede versnelling van Stuyven zorgde wel voor de goede ontsnapping. Naast hem en Vanendert deden er met Bakelants en Claeys nog twee andere landgenoten mee voor de prijzen.

Zoals steeds viel de beslissing op de Citadel van Namen. Daar liet de sterkste man in koers nog maar eens zijn goede benen zien. Jasper Stuyven was te sterk voor zijn metgezellen en trof dit keer wel raak in eigen land. In de Brussels Cycling Classic moest hij nog vrede nemen met een tweede plek, maar in Namen stond er geen maat op onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties