Jolien D'hoore met specifiek doel aan de start van de Madrid Challenge

Jolien D'hoore met specifiek doel aan de start van de Madrid Challenge
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Binnen enkele dagen is het opnieuw tijd voor de Madrid Challenge. Dat is een initiatief dat voorafgaat aan de slotdag van de Vuelta waarbij ook de wielrensters zich nog eens van hun beste kant kunnen laten zien. Jolien D'hoore won die wedstrijd de vorige twee jaar en gaat voor nummer drie.

Al is het wel met een groter doel dat ze naar Spanje trekt. "Hopelijk kunnen we aan vertrouwen winnen met het oog op het WK in Innsbruck", zegt D'hoore aan Sporza. Geen betere manier natuurlijk dan door te winnen. Daarvoor zal D'hoore wel twee dagen na mekaar goed moeten zijn. Op 15 september staat een ploegentijdrit gepland. Een dag later valt de beslissing in de Madrid Challenge in de rit in lijn.

"De tijdrit is vrij kort, maar dat maakt het nog zwaarder. Die ploegentijdrit is een goede test om te zien waar we staan in die discipline", oordeelt D'hoore. Op dag twee hoopt ze haar sprint te kunnen lanceren. "Dit jaar is het parcours wat anders, want het is volledig plat en per ronde zijn er maar twee bochten. Ik zal de focus volledig op mezelf en mijn ultieme sprint proberen te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties