Wielrennen

Balen voor Teuns: "Dicht, maar niet dicht genoeg"

Balen voor Teuns: "Dicht, maar niet dicht genoeg"

Het wil maar niet lukken voor de Belgen in de Vuelta. Een ritzege lijkt enorm moeilijk te worden voor onze landgenoten. Dylan Teuns was er nu al vier keer dicht bij.

Hij werd op een zucht van Michael Woods tweede op de loodzware slotklim gisteren. Daarmee werd hij deze Vuelta al eens vijfde, vierde, derde en tweede. Alleen de ultieme beloning blijft uit. 

"Het was zo één van die etappes die ik had aangekruist in de laatste week", aldus Teuns in Het Laaste Nieuws. "Eerste voorwaarde was natuurlijk de vlucht van de dag halen. Een vlucht met kracht en inhoud, hoopte ik. Die heel ver kon dragen. Alles klopte. Ik herkende ze meteen, de sterkste pionnen."

Perfect plan

"De samenstelling verschilde namelijk niet veel van de kopgroepen die eerder in deze fase van de Vuelta werden gevormd. Majka was er. Thomas De Gendt ook. En Mollema. Het deed de ontsnapping deugd." Op de slotklim lag alles nog samen. "De uitvoering van dat plan was perfect. De Marchi liet me in een uitstekende positie opdraaien en reed tot het begin van de steilste passage, op 3,5 kilometer van de finish, zó hard dat ik me absoluut geen zorgen moest maken in eventuele aanvallen van achteruit."

Maar toch ging het mis. "Ik wachtte nu zo lang mogelijk met mijn beslissende demarrage. Dacht ik, tenminste. Misschien was ik toch weer té voortvarend." Woods kwam nog terug. "Waarop ik er zelf nog eens alles uitperste in de sprint. Ik kwam nog héél dicht. Maar helaas niet dicht genoeg."

Reacties 7 reacties

Tags : Vuelta  \  Dylan Teuns

Gerelateerd nieuws