Wielrennen

En daar is ook meteen nummer 63 voor Quick-Step Floors!

En daar is ook meteen nummer 63 voor Quick-Step Floors!

Woensdag werd de 62e seizoenszege nog gevierd, maar donderdag mocht de champagne opnieuw ontkurkt worden bij Quick-Step Floors. Julian Alaphilippe won de koninginnenrit voor Ben Hermans en is ook de nieuwe leider.

Vijf renners met als bekendste naam de jonge Italiaan Ciccone vormden de vlucht van de dag. Maar Quick-Step Floors zorgde ervoor dat hun ontsnapping niet te ver droeg. Ciccone was de laatste vluchter die gegrepen werd. Op de slotklim probeerde Serge Pauwels het, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide. 

Het was uiteindelijk de Fransman Alaphilippe die onze landgenoot Ben Hermans en de onbekende Hongaar Attila Valter voor bleef. Alweer een sterke prestatie van Hermans, die zo de criticasters lik op stuk geeft na zijn selectie voor het WK in Innsbruck.

Nieuwe leider

Alaphilippe neemt dankzij zijn zege de leiderstrui over van zijn ploegmaat Bob Jungels en bevestigt zo nogmaals zijn supervorm met het oog op het WK. Vorige week won 'Loulou' nog de Ronde van Groot-Brittannië. Quick-Step Floors blijft het vorige record van 61 overwinningen aanscherpen met nu al 63 zeges in 2018. 

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws