Wielrennen

Honger van Patrick Lefevere nog steeds niet gestild na fabelachtig record: "Erg speciaal en emotioneel moment"

Honger van Patrick Lefevere nog steeds niet gestild na fabelachtig record: "Erg speciaal en emotioneel moment"

Patrick Lefevere was al enkele weken zeker van zijn stuk. Het record van 61 overwinningen in één seizoen moest en zou verbroken worden. En zo geschiedde. De 'place to be' was de Ronde van Slovakije, waar Bob Jungels het orgelpunt plaatste met winst in de proloog.

Met liefst 7 renners stond Quick-Step Floors in de top 20 in de proloog van de Ronde van Slovakije, 4 daarvan zelfs in de top 5. Alleen Christophe Laporte (Cofidis) was als nummer 3 de vreemde eend in de bijt. Maar Bob Jungels zorgde voor die belangrijke 62e overwinning, waardoor het record van het seizoen 2014 (61 zeges) verbeterd werd. 

Uiteraard was Patrick Lefevere een tevreden man na die verwezenlijking van zijn 'Wolfpack'. "Het voelt geweldig om 62 koersen te winnen in een seizoen en daarmee ons record te verbreken", aldus de teammanager van Quick-Step Floors. "Het is een erg speciaal en emotioneel moment."

Honger niet gestild

"Mijn felicitaties aan iedereen: renners, soigneurs, mecaniciens, sponsors en partners! We zijn een grote familie en elke individu heeft een belangrijke rol gespeeld in het behalen van dit record. Het mooiste is nog dat het seizoen verre van over is, we hebben dus nog genoeg kansen om onze Wolfpack-spirit te tonen en het aantal zeges aan te dikken", is Lefevere nog erg ambitieus. 

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws