Mettepenningen wil Iserbyt niet te snel voor de leeuwen gooien: "Bij de profs af en toe neus aan het venster steken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Mettepenningen wil Iserbyt niet te snel voor de leeuwen gooien: "Bij de profs af en toe neus aan het venster steken"
Foto: © photonews

Na zijn nieuwe regenboogtrui bij de beloften is het komend seizoen uitkijken naar de prestaties van Eli Iserbyt. De West-Vlaming zal deels bij de beloften en deels bij de profs aan de slag gaan. "We moeten hem niet te snel voor de leeuwen gooien", aldus ploegmanager Jurgen Mettepenningen.

"Eli is natuurlijk een toptalent", vertelt Jurgen Mettepenningen bij Wielerkrant.be. "Hij is iemand die in mijn ogen zich dit seizoen mee vooraan bij de profs moet mengen. Bij de beloften moet hij veel winnen, dat staat buiten kijf. Het grote doel daar is om opnieuw wereldkampioen te worden. Bij de profs moet hij af en toe zijn neus aan het venster steken."

'Niets forceren'

Iserbyt moet volgende maand nog 21 jaar worden. "Bij Eli moeten we langzaamaan werken. Het zijn niet allemaal renners zoals Wout en Mathieu, hé", beseft Mettepenningen. "Eli is goed bezig en goed aan het werken."

"Als hij zich bij de profs af en toe kan tonen en wereldkampioen kan worden bij de U23, dan is zijn seizoen geslaagd. We moeten rustig blijven en geen dingen forceren."

1/3 bij beloften

Ondanks twee wereldtitels bij de beloften zal Iserbyt nog niet volledig naar de profs doorschuiven. "Hij is wereldkampioen bij de beloften. Daar moet hij af en toe zijn trui tonen. Eli heeft bovendien een winnaarsmentaliteit. Dat gevoel moet hij behouden."

"Hij zal 1/3 van de wedstrijden bij de beloften afwerken, de rest bij de profs", zegt de teammanager van Marlux-Bingoal. "We moeten Eli niet te snel voor de leeuwen gooien. Binnen een of twee jaar zal hij zijn klasse wel tonen en moet hij kunnen meedoen in de top vijf van het veldrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties