Wielrennen

OFFICIEEL: Team van Greg Van Avermaet strikt Italiaanse sprinter

OFFICIEEL: Team van Greg Van Avermaet strikt Italiaanse sprinter

Bij de nieuwe ploeg van Greg Van Avermaet ontbrak tot dusver een sprinter, maar daar werd donderdag verandering in gebracht. Continuum Sports heeft de Italiaan Jakub Mareczko gestrikt.

De 24-jarige Mareczko is een Italiaan met Poolse roots en past dus perfect in het plaatje bij het vernieuwde CCC. Een hele grote naam is hij niet, maar de afgelopen twee Giro's werd hij drie keer tweede in een etappe. "Daar heeft hij laten zien dat hij over heel wat talent beschikt", zegt ploegmanager Jim Ochowicz. 

Mareczko won in zijn jonge carrière vooral heel wat wedstrijden in Azië, maar won ook al ritten in de Ronde van Turkije en de Coppi e Bartali. De sprinter gaat nu dus op het hoogste niveau aan de slag. 

Poolse roots

"Ik ben erg blij dat ik voor het eerst in mijn carrière de overstap naar de WorldTour maak", aldus Mareczko. "Met mijn Poolse roots kijk ik er erg naar uit om voor een Poolse hoofdsponsor te koersen. Ik hoop dat ik heel wat kan bijleren van mijn ploegmaats en kan bijdragen aan het succes van de ploeg. Mijn ambitie voor 2019 is competitief zijn in de sprints en hopelijk een eerste keer winnen in de WorldTour."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws