Stuyven in bloedvorm: "Kon meteen reageren op Barguil"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Stuyven in bloedvorm: "Kon meteen reageren op Barguil"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een derde plek in Québec was het gisteren nog eens prijs voor Jasper Stuyven in de Grand Prix de Wallonie. Hij hield onder meer Claeys, Barguil en Vanendert af op de Citadel van Namen.

Dat terwijl hij toch meer een Vlaams type is. "Bijzonder? Ja. Maar de GP van Wallonië is een koers die ik heel graag rijd. Ze is niet superzwaar. Ik was al eens zevende in 2012", aldus Stuyven aan Het Laatste Nieuws. Hij ging zelf als eerste aan; "Vervolgens kwam ik helemaal alleen in een groep van een vijftiental renners terecht. Echt ideaal was dat niet."

Net genoeg kracht

De benen zagen er echter goed uit. "Maar ik voelde me goed. Wat me nog geen zekerheid bood op succes. Gelukkig hielden Roompot en de ploegmaat van Barguil het tempo strak en kwamen er weinig aanvallen. Dat speelde in mijn kaart. Op de Citadel van Namen moesten de benen het werk doen. Toen Barguil ging, had ik nog de kracht om te reageren en meteen te counteren met 'Dimi' (Claeys, red.)."

"Ik wist dat ik de laatste bocht als eerste moest uitdraaien om te kunnen winnen. Vandaar was het à bloc tot de finish. Die laatste 600 meter op kop wogen nog wel door. Maar ik hield vol. Ik ben heel blij met mijn zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties