Team Sky geeft Iers toptalent een contract na opdoeken van Aqua Blue Sport

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Team Sky geeft Iers toptalent een contract na opdoeken van Aqua Blue Sport
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd. Het plukt met onmiddellijke ingang de 22-jarige Ier Eddie Dunbar weg bij Aqua Blue Sport. Die ploeg vroeg geen licentie meer aan en verdwijnt na dit seizoen.

De 22-jarige Dunbar tekende tot eind 2019 bij Team Sky. De Ier lag nog onder contract bij Aqua Blue Sport, maar door het opdoeken van de ploeg kreeg Dunbar toestemming om vroeger te vertrekken. Zaterdag al maakt Dunbar zijn debuut in de Coppa Agostoni. 

"Ik ben erg dankbaar voor deze kans nadat ik in zo'n situatie verzeild was geraakt", doelt Dunbar op het verdwijnen van zijn vorige werkgever. "Gelukkig kwam Sky op de proppen en boden ze mij de kans om enkele Italiaanse koersen te rijden om mij voor te bereiden op het WK in Innsbruck."

8e in Yorkshire

Dunbar werd dit seizoen al knap 8e in de Tour of Yorkshire en de Ronde van de Toekomst. "Eddie is een jonge en getalenteerde renner. We zijn blij dat hij naar ons komt", zegt teammanager Dave Brailsford. "Natuurlijk zijn de omstandigheden met Aqua Blue Sport niet ideaal, maar we zijn blij dat we Eddie een uitweg konden aanbieden."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties