Tiesj Benoot bijt van zich af: "Laat ze maar zeggen"

Redactie
| 0 reacties
Tiesj Benoot bijt van zich af: "Laat ze maar zeggen"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot werd vooraf getipt als één van de Belgen die kans maakte op een goed klassement in de Ronde van Spanje. Met het einde van de Vuelta in zicht blikt de Lotto Soudal-renner terug op zijn avontuur in Spanje.

Benoot zette al snel zijn klassementsambities opzij in deze Vuelta. Té snel volgens sommigen. "Laat ze maar zeggen. Kon ik een klassement rijden, dan had ik dat wel gedaan", aldus Benoot in Het Nieuwsblad. "Maar de eerste dagen met die extreme warmte voelde ik me ook niet goed. Ik wist ook niet wat ik van deze Vuelta mocht verwachten."

"Ik ben geen jongen die naar een koers gaat die hij voor het eerst rijdt en zegt: Zo en zo zal het lopen, en ook zijn. Ik vond het al een succes dat ik hier na mijn zware val in de Tour al was", vervolgt de 24-jarige renner, die al snel de Tour moest verlaten. 

"Na zo'n lange periode zonder koers wist ik niet waar ik stond"

"Na zo'n lange periode zonder koers wist ik niet waar ik stond. Na mijn crash in Sarzeau aan het einde van de eerste Tourweek sukkelde ik met sinusitis. Normaal ben ik nooit ziek, nu voelde ik me twee keer écht ziek. Ik denk dat dit kwam doordat ik op mijn kop viel. Maar goed, dat is nu beter."

Ook in de Vuelta kwam Benoot al snel ten val. "Eerst was er die extreme warmte in het Spaanse zuiden. En dan ben ik gevallen op het moment dat ik me beter begon te voelen. En dan moet je noodgedwongen aan de antibiotica om een ontsteking in je wonde te voorkomen. Dat maak je liever niet mee, maar ik had geen andere keuze. En dan kreeg ik ook nog enkele dagen buikloop van die antibiotica. Dan zit je al snel op enkele dagen van Madrid", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties