Uitstekend nieuws voor Philippe Gilbert: "Ik wilde de dokters en experts het tegendeel bewijzen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Uitstekend nieuws voor Philippe Gilbert: "Ik wilde de dokters en experts het tegendeel bewijzen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn horrorcrash in de Ronde van Frankrijk werd gevreesd dat het seizoen er al opzat voor Philippe Gilbert. Niet dus, want 'Phil' heeft donderdag bekendgemaakt dat hij binnen anderhalve week opnieuw in actie komt.

Gilbert hield een gebroken knieschijf over aan zijn val. "De eerste dagen na mijn crash waren heel moeilijk", aldus Gilbert bij zijn team. "De experts zeiden dat de blessure er niet goed uitzag en dat ik beter al op 2019 kon focussen. Ik wilde hen het tegendeel bewijzen, dus ik heb dag en nacht hard gewerkt om terug te keren. En neem dat maar letterlijk: ik deed oefeningen toen ik 's nachts wakker werd."

Binnen 10 dagen komt Gilbert opnieuw in actie. "Ik heb nog meer dan één week om te trainen, maar ik ben erg blij om te verkondigen dat ik eind september de Grand Prix d'Isbergues zal rijden, een wedstrijd die ik 15 jaar geleden als neoprof ook reed. Hopelijk kan ik de komende weken mijn conditie nog opkrikken."

Koersen in China

Een heel snelle terugkeer voor Gilbert dus. "Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat ik opnieuw kan koersen dit jaar. Er zijn nog enkele mooie afspraken zoals de Ronde van Guangxi en natuurlijk de laatste Hammer Series in Hong Kong."

"Ik ben erg ambitieus en wil koersen winnen. Zo gaat het in mijn hoofd. Sommigen zeggen dat dat gek is - en misschien gebeurt het dit jaar niet meer - maar die mentaliteit drijft me om zo snel mogelijk terug te keren", besluit de Waalse renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties