Wielrennen

Wat hebben ze niet bij Quick-Step? Ook ronderenner van de toekomst rijdt in team van Lefevere

Wat hebben ze niet bij Quick-Step? Ook ronderenner van de toekomst rijdt in team van Lefevere

Met een voorlopige derde plaats in de Vuelta doet hij natuurlijk nu al mee met de grote jongens, maar hij heeft vooral nog een hele mooie toekomst voor zich. Enric Mas is de naam. Eentje die u veel zal horen vallen tijdens grote ronden de komende jaren.

Enric Mas heeft de stijl van een echte klimmer. Als hij 'en danseuse' op de pedalen gaat staan, kijken ze bij de anderen maar beter uit. Hij doet het ook allemaal zo gemakkelijk ogen. Terwijl negentig procent van het hele peloton al op het tandvlees zit, lijkt het of Mas nog altijd door de boter trapt.

DE VOLGENDE CONTADOR

De 23-jarige Spanjaard heeft alles om het te maken als specialist van de grote rondes. Hij weegt licht genoeg, kan gezien zijn leeftijd nog een pak progressie maken, is technisch zeer goed en heeft een goed recuperatievermogen. In Spanje staat hij al langer bekend als het volgende aanstormende talent. Hij wordt de volgende Contador genoemd, maar Mas is vooral bezig met zelf naam te maken.

NIEUWE GENERATIE

Als je ziet dat Valverde in de laatste week van de Vuelta nog altijd mag hopen op eindwinst en Thomas op 32-jarige leeftijd de Tour won, maken de oudjes nog altijd de dienst uit. Het moment dat de nieuwe generatie overneemt, komt er binnen enkele jaren ongetwijfeld aan. Dan komt Mas, meer nog dan zijn generatiegenoten, naar voren.

We durven hem daarom de titel 'ronderenner van de toekomst' toe-eigenen. Eentje die hij voorlopig misschien wel moet delen met Egan Bernal van Sky. Mas is wel twee jaar ouder dan de Colombiaan en heeft door in deze Vuelta al eens mee te doen voor het podium al een streepje voor. Mas vs Bernal: zijn dat de duels van de toekomst?

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws