Wielrennen

Dylan Groenewegen toont zich de snelste van het pak na spannende sprint in Koolskamp Koers

Dylan Groenewegen toont zich de snelste van het pak na spannende sprint in Koolskamp Koers

Het Kampioenschap van Vlaanderen (of Koolskamp Koerse) is gewonnen door Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo). In een massasprint was hij sneller dan John Degenkolb.

Heel wat mooie namen aan de start van deze 103e Koolskamp Koers, waar er gezocht werd naar een opvolger voor Fernando Gaviria. Met het viertal Meijers, De Bock, Boucher en Bugter werd na enkele rondes de vlucht van de dag op touw gezet. Nog voor halfweg koers moest André Greipel, één van de favorieten, door ziekte de strijd staken. 

De voorsprong van de vier ging richting de 5 minuten, maar de sprintersploegen wilden zich niet laten verrassen en knaagden al vroeg aan die voorsprong. Op minder dan 20 kilometer van de streep was alles echter te herdoen. 

Nog een aanval

Daarna volgde een aanvalspoging van Frison, Van Schip en Forfang. Zij kregen het gezelschap van Van Keirsbulck en nog twee andere renners. Onder impuls van LottoNL-Jumbo werd het gaatje op een dikke kilometer van de streep toegereden. In de sprint stond er geen maat op Dylan Groenewegen, die met John Degenkolb en Jasper Stuyven twee renners van Trek-Segafredo voorbleef. 

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws