Wielrennen

Greg Van Avermaet een laatste keer in actie op Belgische bodem: "Leuk om nog een extra wedstrijd in de benen te hebben voor WK"

Greg Van Avermaet een laatste keer in actie op Belgische bodem: "Leuk om nog een extra wedstrijd in de benen te hebben voor WK"

Greg Van Avermaet komt zaterdag een laatste keer in actie op Belgische bodem. De BMC-renner komt met drie andere landgenoten (Jürgen Roelandts, Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck) aan de start van Primus Classic.

Voor Van Avermaet is het zijn laatste koers in België van dit seizoen en bovendien zijn laatste voorbereiding op het WK in Innsbruck. "Ik voelde me goed in Canada, dus ik ben blij dat ik zaterdag van start ga in de Primus Classic", zegt de BMC-renner. "Dit wordt mijn laatste koers voor ik naar Oostenrijk afzak voor het WK, dus het is leuk om nog een extra wedstrijd in de benen te hebben."

Meerdere opties

"We hebben een sterke ploeg dus ik hoop in de finale te komen. We hebben meerdere opties voor een verschillend koersverloop. Het zal leuk worden om een laatste keer in België te koersen."

Ook zijn ploegleider is ambitieus. "We weten dat Greg in topvorm is na Canada, dus hij is één van de favorieten voor winst", zegt ploegleider Valerio Piva. "We hebben bovendien ook nog Jempy Drucker en Jürgen Roelandts, die agressief kan koersen. We hebben een sterke ploeg, dus we hopen op een sterk resultaat."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws