Mathieu van der Poel geeft zichzelf 'bloot' bij MNM: "Wat ik zondag ga doen? Misschien naar de motorcross"

Redactie
| 4 reacties
Mathieu van der Poel geeft zichzelf 'bloot' bij MNM: "Wat ik zondag ga doen? Misschien naar de motorcross"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Mathieu van der Poel bij de start van het nieuwe veldritseizoen komende zondag in Geraardsbergen. De Nederlander last extra rust in en komt pas op 6 oktober in Meulebeke in actie. "Wat ik zondag ga doen? Misschien naar de motorcross gaan", aldus van der Poel.

Van der Poel was sinds september 2017 nauwelijks van de fiets. "Door de combinatie van wegkoersen en MTB-wedstrijden ben ik veel onderweg geweest", vertelde van der Poel bij radiozender MNM. "Ik voel me nog wel goed genoeg om te beginnen aan het crossseizoen, maar ik heb met mijn ploeg beslist om even te rusten aangezien ik komend seizoen ook op de weg zal rijden."

Motorcross en bellen in bed

Zondag wordt er in Geraardsbergen gecrosst. Van der Poel ziet Wout Van Aert de zege pakken. "Als je vorig seizoen bekijkt, zou dat het geval moeten zijn. Maar zo'n eerste cross is altijd afwachten voor iedereen. Wat ik zondag zal doen? Ik zal misschien in Assen gaan supporteren voor motorcrosser Jeffrey Herlings", aldus van der Poel over zijn landgenoot die wereldkampioen kan worden. 

Ook de vraag waarom van der Poel niet volledig voor de weg kiest, kwam aan bod. "Ik vind de afwisseling leuk. Het houdt het op de een of andere manier wel spannend." Toen presentator Peter Van de Veire de Nederlander aan de lijn had, lag van der Poel nog in zijn bed. "Of ik kleren draag? Ik pas", lachte hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties