Wie doet hem dat na? 'El Imbatido' al 175 wedstrijden(!) op rij in de top 50 van een koers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Wie doet hem dat na? 'El Imbatido' al 175 wedstrijden(!) op rij in de top 50 van een koers
Foto: © photonews

Op 25 april 2019 mag hij dan 39 jaar oud worden, maar neem het van ons aan: Alejandro Valverde is bijlange nog niet versleten. En dat toont ook een erg opvallende statistiek aan, want het is al 2,5 jaar geleden dat 'El Imbatido' buiten de top 50 aankwam.

Valverde is dan al in de herfst van zijn carrière, toch rijdt hij momenteel rond als een jong veulen. Zo staat de ervaren rot van Team Movistar in het klassement van de rode trui op amper 25 seconden van leider Simon Yates. 5 keer reed hij in deze Vuelta al top 10, hij viel zelfs nooit buiten de top 26 van een rituitslag. 

Maar die statistiek van zijn rituitslagen kan nog verder doorgetrokken worden. Zo is het al van de Giro van 2016 geleden dat Alejandro Valverde nog eens buiten de top 50 van een wedstrijd viel. In de eerste rit in lijn van Arnhem naar Nijmegen werd de vijfvoudige winnaar van de Waalse Pijl en viervoudige winnaar van 'La Doyenne' pas 73e.

175 keer op rij top 50

Met andere woorden: de afgelopen 2,5 jaar stond Valverde telkens in de top 50 van al zijn uitslagen. Na die bewuste eerste Giro-rit in lijn op Nederlandse bodem reed 'El Imbatido' in 2016 nog 66 keer in de top 50. In 2017 stond hij ook in al zijn uitslagen in de top 50, in totaal 35 keer, al zat zijn zware valpartij in de Tour de France daar ook voor iets tussen, want zo moest Valverde vroegtijdig een kruis over zijn seizoen maken. 

In 2018 stond Valverde - met de rit van vrijdag niet bijgerekend - al 74 keer aan de start van een rit of wedstrijd. En ook daarin viel hij nooit buiten de top 50. 66 + 35 + 74 maakt het straffe getal 175. Zo veel wedstrijden stond Valverde dus telkens op rij in de top 50. Ongezien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties