Wielrennen

Spaans klimtalent bezorgt Quick-Step Floors zege nummer 64 in Vuelta, eindzege van Yates zo goed als binnen

Spaans klimtalent bezorgt Quick-Step Floors zege nummer 64 in Vuelta, eindzege van Yates zo goed als binnen

De voorlaatste rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Spanjaard Enric Mac. De jonge klimmer van Quick-Step Floors klopte Miguel Angel Lopez in een sprintje bergop. Simon Yates kwam als derde binnen en is quasi zeker van eindwinst in de Vuelta, de bergtrui is dan weer voor Thomas De Gendt.

Thomas De Gendt vocht in de etappe van zaterdag een strijd uit voor het bergklassement en hield de Nederlander Bauke Mollema achter zich. Maar in de voorlaatste rit met aankomst buiten categorie was er natuurlijk nog heel wat te winnen en te verliezen. Voor Valverde werd het jammer genoeg dat laatste. Op de slotklim kraakte de ervaren rot van Movistar - 38 intussen - helemaal. 

Jong podium

'El Imbatido' tuimelde zo toch nog van het podium. De mannen die zeker zijn van het podium zijn Simon Yates, Enric Mas en Miguel Angel Lopez. Die laatste twee trokken op de slotklim ten aanval. Yates reageerde nog, maar kwam te laat. De jonge renner van Quick-Step Floors klopte de Colombiaan in een sprintje bergop. 

Yates kwam als derde over de streep en is zeker van eindwinst in deze Vuelta. Met Mas (2e) en Angel Lopez (3e) krijgt hij nog twee jonkies op het podium. Althans, als er hen in de slotrit niets meer overkomt. 

Reacties 24 reacties

Gerelateerd nieuws