Pech nekt Wout Van Aert in opener van het seizoen: "Na mijn tweede slipper brak de veer"

Redactie
| 21 reacties
Pech nekt Wout Van Aert in opener van het seizoen: "Na mijn tweede slipper brak de veer"
Foto: © photonews

De eerste cross van het seizoen moest een zege opleveren voor Wout Van Aert, maar de drievoudige wereldkampioen werd genekt door pech. Daardoor mocht Lars van der Haar op het hoogst podiumplekje plaatsnemen.

Door het ontbreken van Mathieu van der Poel waren alle ogen in Geraardsbergen op Wout Van Aert gericht. Maar door pech verspeelde Van Aert de zege. "Jammer, want ik zat in een riante positie", reageerde Van Aert bij Sporza.

"Na mijn tweede slipper brak de veer. Ik zag van der Haar nog rijden en het was alles of niets. Ik ging over mijn limiet en smakte tegen de grond. Het zat niet echt mee, maar het is de eerste cross van het seizoen. Er zijn ergere dingen", relativeerde de regenboogtrui. 

'Heel diep gegaan'

Al was het zeker geen lachertje, die eerste cross in Geraardsbergen. "Ik ben heel diep moeten gaan vandaag. Ik zat vrij snel alleen en het was een heel lastig parcours. Dit gevoel moet ik proberen vast te houden. Die eerste overwinning komt wel. De conditie is goed en dat heb ik ook laten zien", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties