Familie schenkt Wout van Aert kracht tijdens woelige periode

Familie schenkt Wout van Aert kracht tijdens woelige periode

Het is niet min wat Wout van Aert dit seizoen al allemaal heeft doorstaan. Veel van zijn vertrouwelingen zijn al vertrokken, maar hij heeft nog altijd vaste mecanicien Kristof Cop en zijn familie is ook steeds van de partij. Daar haalt van Aert kracht uit.

"Ons pa is nu mijn ploegleider", grapt van Aert in Het Nieuwsblad. Al lachend geeft hij toch wel een beetje de waarheid aan. Zijn ouders, schoonouders en echtgenote Sarah staan paraat om Wout te omringen tijdens de crosses. "We trekken onze plan. Ik heb de laatste jaren een sterk team rond mij gebouwd en ik weet op welke mensen ik kan terugvallen. Die vertrouwde omgeving zorgt voor rust. Ik heb heel veel aan hen en heb hen ook nodig."

Naar de Wereldbekercrossen in de Verenigde Staten gaan zijn ouders en schoonouders niet mee. Sarah en zijn vaste mecanicien en verzorgen doen dat wel. "Er is ook nog ploegmaat Tim Merlier en zijn mecanicien. We huren samen een huisje in de States. We gaan er twee plezante weken van maken."

LIEDJE

Een behoorlijk opgewekte van Aert is dus van plan om er het maximale uit te halen. "De mensen die mij kennen, weten dat ik uit alles motivatie kan halen. Ik hoorde deze week een liedje met de tekst: 'Ik denk vaak aan opgeven, maar ik kan het niet want het zit niet in bloed.' Ik dacht: dat lied is voor mij gemaakt. Er moet veel in mijn kopje gebeuren vooraleer ik de moed laat zakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties