OFFICIEEL: 8 jaar na zijn profdebuut keert snelle Brit terug naar Lotto Soudal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
OFFICIEEL: 8 jaar na zijn profdebuut keert snelle Brit terug naar Lotto Soudal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft opnieuw een inkomende transfer gerealiseerd. De Belgische WorldTour-ploeg heeft Adam Blythe voor één seizoen vastgelegd. Hij komt over van Aqua Blue Sport.

Blythe is geen onbekende bij Lotto Soudal, want 8 jaar geleden maakte hij bij het toenmalige Omega Pharma-Lotto zijn profdebuut in de WorldTour. Volgend seizoen keert de 28-jarige Brit terug. Hij tekende voor één jaar en zal vooral Caleb Ewan bijstaan in de sprints. 

"Op twintigjarige leeftijd liep ik stage bij Lotto Soudal - toen nog Omega Pharma - Lotto, en kon ik nadien bij het WorldTour-team starten", vertelt Blythe bij zijn nieuwe team. "Ik voelde me er erg goed en ben dan ook super enthousiast om er opnieuw deel van uit te maken. Het is een privilege om voor dit team met zo’n rijke wielergeschiedenis te mogen rijden!"

Ewan aan zeges helpen

"Ik hoop Caleb Ewan naar zoveel mogelijk overwinningen te loodsen. Mijn voornaamste rol binnen het team zal er dan ook uit bestaan om Caleb goed te positioneren voor de sprint. In het verleden reden we al samen bij Mitchelton - SCOTT, dus ik ken hem vrij goed. Ik mik met hem op nieuwe successen en denk dat we een sterk team hebben om die ambities te verwezenlijken in 2019."

Blythe rijdt graag in België én is verheugd dat hij terugkeert naar een Belgische werkgever. "De sfeer en de supporters langs de kant in België zijn echt uniek. Ik ben dan ook erg enthousiast om opnieuw voor de Belgische ploeg te rijden en het is zeker een volgende stap in mijn carrière. Ik heb ondertussen voor verschillende teams gereden, maar ik denk dat Lotto Soudal het best bij mij als renner aansloot", besluit Blythe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties