Zegereeks Elia Viviani beïnvloedt ook zijn winter

Zegereeks Elia Viviani beïnvloedt ook zijn winter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Frankrijk dromen de sprinters van de Champs-Elysées. Elia Viviani daarentegen vond de aankomst van de Vuelta in Madrid ook best speciaal. Geen wonder aangezien hij er zijn achttiende overwinning vierde. Het zet hem aan om ook tijdens de aankomende winter weer hard te werken.

Viviani doet het verhaal van de laatste etappe. "Ik was nog altijd supergemotiveerd. Ik verloor contact met mijn lead-out op twee kilometer van het einde op een rondpunt. Aan de laatste bocht vertelde ik de jongens om niet vol gas te blijven gaan. Ik keerde sterk terug in de finale, vond een gaatje en snelde naar de overwinning. In Madrid winnen was een doel voor mij sinds we dit avontuur begonnen in Malaga", moest de Italiaanse kampioen bekennen.

Hiermee is het seizoen ten einde voor Viviani, maar de spurtbom is niet van plan om het nu te laten hangen. "We kunnen echt trots zijn op wat we met het team bereikt hebben. Het was een geweldig seizoen. Ik behaalde achttien overwinningen. Dat is ongelooflijk en het motiveert me om hard te werken in de winter, zodat ik er volgend jaar weer kan staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties