Alejandro Valverde voert ijzersterke Spaanse selectie aan op WK in Innsbruck, vraagteken achter één naam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Alejandro Valverde voert ijzersterke Spaanse selectie aan op WK in Innsbruck, vraagteken achter één naam
Foto: © photonews

Ook Spanje heeft anderhalve week voor het WK in Innsbruck het huiswerk af. Of toch zo goed als af, want achter de naam van Mikel Landa staat nog steeds een vraagteken.

Spaans bondscoach Javier Minguez heeft zijn 8 namen voor Innsbruck op papier. Twee smaakmakers uit de Vuelta zijn de kopmannen van dienst. Alejandro Valverde won twee ritten in de Vuelta, maar speelde in de voorlaatste rit toch nog zijn podiumplek kwijt aan die andere kopman Enric Mas (Quick-Step Floors). 

De 38-jarige Valverde won nog nooit een regenboogtrui. Innsbruck lijkt door zijn leeftijd zijn laatste kans te worden. De 23-jarige Mas verraste dan weer met een tweede plek in de Vuelta. 

Landa onzeker

Achter één naam staat nog een vraagteken. Mikel Landa moest door zijn zware val in de Clasica San Sebastian passen voor de Vuelta en is nog onzeker. Als hij niet naar Oostenrijk afzakt, wordt hij vervangen door Omar Fraile. Al kunnen de Spanjaarden met of zonder Landa alvast op een indrukwekkende selectie rekenen. 

De selectie van Spanje voor het WK in Innsbruck: Jonathan Castroviejo, David de la Cruz, Jesús Herrada, Ion Izagirre, Mikel Landa, Enric Mas, Mikel Nieve en Alejandro Valverde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties