BMC rekent op Greg Van Avermaet om ex-eigenaar te eren in laatste WK ploegentijdrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
BMC rekent op Greg Van Avermaet om ex-eigenaar te eren in laatste WK ploegentijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC heeft de zes namen bekendgemaakt die volgende zondag zullen strijden voor de wereldtitel ploegentijdrit. Het is de laatste ploegentijdrit in die formule. Met Greg Van Avermaet zit er één Belg in de selectie.

Met Patrick Bevin, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Stefan Küng, Greg Van Avermaet en Tejay van Garderen brengt BMC een sterk zestal aan de start van de 62,8 kilometer lange ploegentijdrit. "Het was moeilijk om in deze ploeg zes renners te selecteren, maar ik denk dat dit de juiste mannen zijn", stelt ploegleider Jackson Stewart. 

Voor Andy Rihs

BMC hoopt ex-sterke man Andy Rihs, intussen overleden, te eren met een nieuwe zege na winst in 2014 en 2015 en tweede plaatsen in 2016 en vorig jaar. "Laat het een extra motivatie zijn dat het de laatste ploegentijdrit in deze formule is. Hopelijk kunnen we goud pakken om zo ook Andy Rihs te eren", zegt teammanager Jim Ochowicz. 

"Andy heeft ons en de wielersport zoveel gegeven. Het zou dan ook zeer bijzonder zijn om de laatste ploegentijdrit op het WK te winnen", aldus Ochowicz. 

De selectie voor het WK ploegentijdrit: Patrick Bevin (NZ), Damiano Caruso (ITA), Rohan Dennis (AUS), Stefan Küng (SUI), Greg Van Avermaet (BEL) en Tejay van Garderen (USA)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties