'Ernstig incident' ligt volgens advocaat aan de basis van verbreking contract Wout Van Aert: "Het gaat om zwaarwichtige feiten"

Redactie
| 8 reacties
'Ernstig incident' ligt volgens advocaat aan de basis van verbreking contract Wout Van Aert: "Het gaat om zwaarwichtige feiten"
Foto: © photonews

Wout Van Aert liet Nick Nuyens maandagavond weten dat hij zijn contract bij Sniper Cycling verbreekt. Volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge is een 'ernstig incident' daar de oorzaak van.

Van Steenbrugge spreekt over een ernstig incident waardoor verdere samenwerking tussen beide partijen onmogelijk is. Al wil de raadsman niet zeggen wat dat incident juist was. "We hebben dat uiteraard beschreven in de brief aan Sniper, maar gaan die discussie niet voeren in de pers", vertelt Van Steenbrugge in Het Nieuwsblad. "Het gaat om een zwaarwichtig feit."

"Mocht dit zich voordoen in een normale ‘werkgever-werknemer’ relatie dan zouden de vakbonden geschokt reageren. Het gaat ook om een culminatiepunt van eerdere tekortkomingen. Het vertrouwen tussen met het management is compleet zoek."

Vergoeding

Van Aert verbrak zijn contract door een 'dringende reden'. Zo hoopt hij te voorkomen dat hij een vergoeding moet betalen aan Sniper Cycling. "Het is afwachten of het management van Sniper de dringende reden aanvaardt. Zoniet zal een arbeidsrechtbank een uitspraak moeten doen", klinkt het bij de advocaat. 

"Ik ga geen uitspraak doen in de plaats van de rechter, maar het gaat om zwaarwichtige feiten. Een werknemer heeft het recht op een full commitment van zijn werkgever en dat is hier niet het geval", besluit Van Steenbrugge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties